Een andere droom

Tamara Shogaolu - 2019 - 23 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een interactieve ervaring voor twee. Deze geanimeerde documentaire en VR-game ineen laat je het liefdesverhaal ervaren van een lesbisch koppel, dat Egypte moet ontvluchten.

Hoe bouw je een nieuw leven op, als je weet dat je nooit meer naar huis kunt terugkeren? Die vraag was het uitgangspunt van Tamara Shogaolu, tijdens het maken van Another Dream. Another Dream is een geanimeerde documentaire en VR-game. De film vertelt het liefdesverhaal van een lesbisch koppel, dat na de revolutie van 2011 de woede gericht op de LHBTQ-gemeenschap beu is, en vanuit Caïro naar Nederland vlucht. Hier hoopt het stel asiel én acceptatie te vinden. Via de bijbehorende installatie kunnen kijkers reflecteren op wat ze in VR gezien, gehoord en gevoeld hebben. Another Dream is de tweede aflevering van Queer In A Time Of Forced Migration, een geanimeerde transmediale serie die de verhalen van LGBTQ-vluchtelingen uit Egypte, Soedan en Saoedi-Arabië vastlegt, te midden van de revoluties van 2011 in het Midden-Oosten en Noord-Afrika tot het hedendaagse Europa.

Credits

Regie Tamara Shogaolu
Producent(en) Tamara Shogaolu
Lauren Dubowski
Natalya Sarch
Productiebedrijf Ado Ato Pictures
Sound Design
Xiao’ou Olivia Zhang
Amy Reed
Geluidsnabewerking
Audioimmersive.com
Muziek
Joseph Namy
Audioimmersive.com
Animatie
Gata Mahardika
Ytje Veenstra
Marijn Karsten
Technische realisatie
Martijn Zandvliet
Anastasia Semenoff
Luciano Pinna
Productieland(en)
Nederland, Egypte, VS