Edo

Leon Giesen Korte documentaire - 2002 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van dirigent Edo de Waart die op een kruispunt in zijn leven staat. Hij wordt 61 en zijn dochtertje is net 1 geworden en hij maakt de balans op van zijn leven.

Edo de Waart, Nederlands hardst werkende dirigent, staat op een kruispunt in zijn leven. Tot voor kort ging hij al dirigerend de hele wereld over, van New York naar Wenen, van San Francisco naar Sydney, maar de tijden zijn veranderd. Hij wordt 61 en zijn dochtertje is net 1 geworden. In dit roerige jaar waarin hij de balans opmaakt van zijn leven en een aantal drastische keuzes moet maken wordt hij gevolgd door Leon Giesen en Marcel Prins. Dit leverde een onorthodox dirigentenportret op van de man die door Frank Zappa de Paul McCartney van de klassieke muziek genoemd werd. De film gaat van Messiaen via Op een rode paddestoel naar Beethoven. En voert de kijker achter de schermen terwijl Edo met Pierre Audi werkt aan Wagners Lohengrin en laat zien waarom hij ophoudt als artistiek leider bij de Nederlandse Opera. We zijn getuige van zijn worsteling met het moeilijkste stuk dat hij in zijn hele leven gedaan heeft, terwijl hij ook nog een dagje met zijn dochter naar de dierentuin moet.

Credits

Producent(en) Frank de Jonge
Piet Erkelens
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland