Dusk

Erwin Olaf Korte film - 2009 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tableau vivant van een Afrikaans-Amerikaanse familie in New York, met moeder, zoon en baby, in de herkenbare, zorgvuldig gestyleerde stijl van regisseur Erwin Olaf.

Tableau vivant van een Afrikaans-Amerikaanse familie in New York, moeder, zoon en baby, in de herkenbare, zorgvuldig gestyleerde stijl van regisseur Erwin Olaf. De baby huilt, de jongen speelt in de naastgelegen kamer met een bal. De stad is op de achtergrond te horen. De personages zijn dezelfde als in de gelijknamige fotoserie van Erwin Olaf. Fotoserie en film zijn geïnspireerd door een fotobook dat hij vond met foto's uit rond 1900 van Afrikaanse Amerikanen.

Credits

Regie Erwin Olaf
Scenario Erwin Olaf
Producent(en) Shirley den Hartog
Productiebedrijf
Erwin Olaf BV
Camera
Steve Walker
Production Design
Montage
Sound Design
Reindert van Zalk
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland