Dunya & Desie - Project Petra

Dana Nechushtan Televisiedrama - 2002 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Aflevering uit zevendelige televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige harstvriendinnen. Ze krijgen een nieuw klasgenootje die er niet uitziet. Dat stemt in met een voorstel voor een metamorfose.

Aflevering uit zevendelige televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige puberende hartsvriendinnen (filmdebuut voor beide actrices). De Marrokaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In Project Petra komt een nieuw meisje uit Haaksbergen bij Dunya en Desie in de klas. Ze heet Petra en omdat ze er anders uitziet dan de rest en een rare broodtrommel heeft, accepteren de anderen haar niet. Dunya vindt dat zielig en ze besluit, samen met Desie, Petra een metamorfose te geven die helemaal in is volgens de meidenbladen. Op de kermis testen ze of Petra's metamorfose geslaagd is.

Credits

Uitvoerend producent(en)
George van Breemen
Camera
Montage
Mixage
Jeroen Philips
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland