Dunya & Desie - Derde seizoen

Dana Nechushtan Televisiedrama - 2004 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

TV-serie over Dunya en Desie, hartsvriendinnen ondanks hun totaal verschillende achtergronden. In de derde serie hebben beide meisjes de mavo afgerond en staan ze aan het begin van nieuwe wegen.

Dunya en Desie zijn, ondanks hun totaal verschillende achtergronden, hartsvriendinnen. Dunya is Marokkaans, komt uit een traditioneel gezin, doet het behoorlijk goed op school en is tamelijk serieus. Desie is oer-Hollands, woont samen met haar moeder, heeft een grote mond en een hart van goud. In deze derde serie hebben beide meisjes de mavo afgerond en staan ze aan het begin van nieuwe wegen, die elk naar een andere bestemming leiden. Dunya gaat naar de havo en heeft journalistieke ambities, Desie doet de kappersschool en heeft daarnaast thuis het nodige te stellen met haar moeders nieuwe vriend, de ex-bajesklant Sjef (Theo Maassen). Al deze veranderingen zorgen voor spanningen; in herkenbare situaties wordt de vriendschap tussen de meiden en de verhouding tussen moeder en dochter danig op de proef gesteld.

Credits

Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Jeroen Philips
Set geluid
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland