Dummie de Mummie

Pim van Hoeve Speelfilm - 2014 - 80 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De tienjarige Goos vindt in een 4000 jaar oude, tot leven gekomen mummie de grote vriend waarop hij zo lang op heeft gewacht. Op de boekenreeks van Tosca Menten gebaseerde familiefilm.

De tienjarige Goos zou graag wat dapperder willen zijn en meer vrienden willen hebben. Als hij deze wens tijdens een bliksemstorm uitspreekt, komt een kleine, 4000 jaar oude mummie tot leven. Goos vindt het zielige hoopje lappen op zijn bed en slaagt erin de mummie, wiens moeilijke naam hij afkort tot Dummie, op te vrolijken. Van zijn vader mag Dummie blijven en de twee worden beste vrienden. Goos fleurt helemaal op en leert bijna meer van Dummie dan andersom. De familiefilm is gebaseerd op de boekenreeks van Tosca Menten.

Credits

Scenario Tijs van Marle
Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Remco Smit
The Lodge
Muziek
Cast
Omroep
Still fotografie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland