Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Pim van Hoeve Speelfilm - 2017 - 80 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dummie heeft heimwee naar Egypte en zijn ouders. In deze familiefilm reist hij met Goos en andere bekenden naar zijn vaderland. Vierde verfilming naar de boeken van Tosca Menten.

Dummie heeft heimwee naar Egypte en zijn ouders. Daarom reist hij met zijn beste vriend Goos af naar het land van de piramides. Eenmaal ter plaatse ontdekt Dummie dat hij na duizenden jaren maar weinig herkent van zijn oude vaderland. Dat maakt het extra moeilijk om afscheid te nemen van zijn ouders, die in een geheime graftombe begraven liggen. Nummer drie uit de reeks familiefilms naar de jeugdboeken van Tosca Menten, waarin ook oude bekenden als meester Krabbel en de strenge, ietwat hysterische juffrouw Kriek weer van de partij zijn.

Deze film draait in het educatieprogramma van NFF 2018 op maandag 1 oktober om 09.45 uur & woensdag 3 oktober om 09.30 uur. Voor leerlingen met een auditieve beperking draait de film op vrijdag 28 september om 10.30 uur & donderdag 4 oktober om 10.30 uur met Nederlandse ondertiteling en een tolk Nederlandse gebarentaal voorin de zaal.


Credits

Scenario Tijs van Marle
Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland