Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Pim van Hoeve Speelfilm - 2017 - 83 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als Dummie naar Egypte gaat om de tombe van zijn vader te zoeken, merkt hij dat alles anders is. Hierdoor is de zoektocht langs piramides en door woestijnen hartstikke ingewikkeld. Dummie wil het bijna opgeven, maar met hulp van Goos en Klaas vindt hij toch de tombe en kan hij eindelijk afscheid nemen van zijn ouders.

Dummie heeft heimwee naar Egypte en vooral naar zijn mummie-ouders. Daarom reist hij met zijn beste vriend Goos af naar het land van de piramides. Daar ontdekt Dummie dat hij na duizenden jaren nog maar weinig herkent van zijn oude vaderland. Dat maakt het extra moeilijk om afscheid te nemen van zijn ouders, die in een geheime graftombe begraven liggen. Nummer drie uit de reeks familiefilms naar de jeugdboeken van Tosca Menten, waarin ook oude bekenden als meester Krabbel en de strenge, ietwat hysterische juffrouw Kriek weer van de partij zijn.

Credits

Scenario Tijs van Marle
Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland