Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba

Pim van Hoeve Speelfilm - 2015 - 77 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld

Gouden Kalf-nominatie

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek Paul Voorthuysen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Terwijl Dummie net zo beroemd probeert te worden als zijn vader de farao, is zijn vriend Goos een beeldje met speciale kracht op het spoor. Avontuurlijke familiefilm naar de boekenreeks van Tosca Menten.

Nadat de tienjarige Goos in de eerste bioscoopfilm vriendschap voor het leven sloot met een 4000 jaar oude mummie, beleven de twee in dit vervolg opnieuw een spannend avontuur. Als Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden, wil hij in ieder geval net zo bekend worden als zijn vader de farao. Vol zelfvertrouwen doet de mummie mee aan een wedstrijd. Ondertussen is Goos op het spoor gekomen van een geheimzinnig beeldje dat ervoor kan zorgen dat Dummie weer een mens wordt. Goos moet en zal de magische Sfinx van Shakaba vinden. De familiefilm is gebaseerd op de boekenreeks van Tosca Menten.

Credits

Scenario Tijs van Marle
Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland