Drawing Room

Jan Rothuizen, Sara Kolster - 2015 - 0 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Interactive Sara KolsterJan Rothuizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

360º Virtual Reality-tekening van het uitzicht over het centrum van Amsterdam, die Jan Rothuizen maakte vanuit de 'Room on the Roof', het torentje bovenop het filiaal van de Bijenkorf.

Stap in de eerste Virtual Reality-tekening van Jan Rothuizen, de kunstenaar die bekend werd door zijn tekeningen in onder meer de Volkskrant, waarin hij zijn obervaties van een bepaalde plaats tot in detail vastlegt, in tekst en beeld. In deze interactieve video wordt de kijker meegenomen naar 'Room on the Roof', het torentje bovenop het filiaal van de Bijenkorf in Amsterdam dat Rothuizen als artist in residence betrok. Van hieruit heeft de tekenaar een 360º Virtual Reality-tekening gemaakt van het uitzicht over het centrum van de hoofdstad. Drawing Room speelt met de vraag wat virtual reality betekent: kan het een kunstwerk op zich zijn?

Credits

Coproducent(en) Zesbaans
Sound Design
Muziek
Animatie
Interface en interaction design
Website
Productieland(en)
Nederland