Drama Girl

Vincent Boy Kars Lange documentaire - 2020 - 95 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een jonge vrouw krijgt de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Maar waar begint het verzonnen verhaal en eindigt de realiteit?

Een jonge vrouw krijgt de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen uit haar leven door deze na te spelen. Leyla (26) wordt de hoofdpersoon in een dramafilm die gebaseerd is op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt de regisseur haar met professionele acteurs. Het team onderzoekt gezamenlijk hoe mensen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal. Ondertussen stelt de film de vraag hoe drama, als genre zijnde, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Nijnke van Willigenburg
Nijnke van Willigenburg
Tess Vermeer
Lieve Sue de Blok
Carole Vlerick
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland