Downward Facing Dogs

Karsten de Vreugd Korte film - 2019 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer Mara te laat haar yogaklas binnenkomt, probeert ze haar zen te vinden. Waarna ze ontdekt dat vandaag haar enige zen te vinden is in het luchten van al haar frustraties.

Zoek je zen. Eenvoudiger gezegd dan gedaan, vooral als je zo'n slechte ochtend hebt als Mara. Eerst lastiggevallen door haar bemoeizuchtige moeder, dan pech met haar fiets en bij haar te late aankomst in de yogaschool krijgt ze een smerig shotje gezondheidsdrank in haar mik. Tot overmaat van ramp is de yogaleraar een enthousiaste, maar handtastelijke man. Als hij haar iets te intiem probeert te helpen, is voor Mara de maat meer dan vol. Berg je maar!

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Davide Wijnschenk
Camera
Production Design
Michiel Camou
Montage
Sound Design
Benno van der Velde
Geluidsnabewerking
Benno van der Velde
Set geluid
Benno van der Velde
Nils de Sitter
Muziek
Koen van de Wardt
Cast
Still fotografie
Herman Ypma
Choreografie
Ticho Welschen / Vanguard Action
Productieland(en)
Nederlandse Antillen