Dorsvloer vol confetti

Tallulah Hazekamp Schwab Speelfilm - 2014 - 100 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over de jonge, Zeeuwse Katelijne die zich onttrekt aan haar strenggelovige boerenleven om zichzelf te kunnen worden. Naar de bestseller van Franca Treur.

De Zeeuwse Katelijne groeit eind jaren tachtig op tussen zes broers in een strenggelovig boerengezin. Omdat ze nauwelijks betrokken wordt bij het boerenwerk, voelt het intelligente meisje zich een buitenbeentje. Ze vlucht weg in fantasieën en verhalen en ze verslindt stiekem de sprookjes die het geloof haar verbiedt te lezen. Het wordt Katelijne steeds duidelijker dat ze haar gelovige leven de rug toe moet keren om zichzelf te kunnen worden. Het drama is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur.

Credits

Productiebedrijf
Column Film
Grobbendonk Films
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland