DOC25 - Wild zwijn

Willem Baptist Korte documentaire - 2013 - 25 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Documentaire Willem Baptist

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Deze tegendraadse documentaire laat zien hoe het wilde zwijn oprukt, en hoe wij met regelgeving en geweld de strijd aanbinden. Eten wij uiteindelijk het zwijn of vreet het ons op?

In de natuur geldt maar één regel: eten of gegeten worden. Deze eigenzinnige documentaire is een poëtische en tegendraadse visuele vertelling over de relatie tussen de mens en het oprukkende wilde zwijn. Auto botst op zwijn, een voetbalveld wordt door zwijnen omgeploegd - kun je eigenlijk nog wel veilig in je tuin zitten? Met man en macht, met regelgeving en geweld probeert de mens het zwijn te beheersen. Eten wij uiteindelijk het zwijn of vreet het ons op?

Credits

Scenario Willem Baptist
Producent(en) Joost Seelen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland