DOC25 - God op IJtje

Elsbeth Fraanje Korte documentaire - 2013 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In een tijd dat er wekelijks kerken sluiten, gaat een dominee langs de deuren op IJburg. Maar wie laat hem binnen? Een visueel spannend verteld en eigenzinnig portret van een Vinex-wijk dat een verrassend beeld toont van de rol van geloof in de moderne samenleving.


In een tijd dat er wekelijks kerken sluiten, gaat een dominee langs de deuren in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. Maar wie laat hem binnen? Is er voor God wel een plek in de Vinex? Dominee Visser peilt de stemming door bij bewoners thuis in gesprek te gaan. De in gestileerde totalen gefilmde ontmoetingen leveren een eigenzinnig portret op. De documentaire toont daarmee een liefdevolle impressie van de postmoderne samenleving en haar bewoners.

Credits

Productiebedrijf
Research
Debbie Kleijn
Peter Franken
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Mark Thur
Set geluid
Mark Thur
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland