DOC25 - Daddy Doll

Kasper Verkaik Korte documentaire - 2013 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van twee kinderen die opgroeien op een Amerikaanse legerbasis. Ze nemen afscheid van hun vaders, die worden uitgezonden naar Afghanistan. Een pop in legeruniform moet troost bieden.


Portret van twee kinderen die opgroeien op een Amerikaanse legerbasis in het zuiden van Louisiana. Het zijn kinderen die hun vaders heel lang moeten missen wanneer die worden uitgezonden naar Afghanistan. Waarom papa weg is begrijpen ze nog niet goed. Ze leven in een ogenschijnlijk veilige wereld, maar toch is de oorlog altijd aanwezig. Een speciale pop in legeruniform neemt de plaats van de vader in en moet de kleuters troost bieden.

Credits

Scenario Kasper Verkaik
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland