Do Not Disturb

Dick Maas Speelfilm - 1999 - 95 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Komische thriller waarin Melissa, een fantasierijk Amerikaans meisje, getuige is van een moord in haar hotel in het Sodom en Gomorra van Europa: Amsterdam.

Komische thriller waarin Melissa, een fantasierijk Amerikaans meisje, samen met haar vader en moeder een bezoek brengt aan het Sodom en Gomorra van Europa: Amsterdam. Melissa kan niet praten en communiceert met gebarentaal. Haar vader, een zakenman bij een farmaceutisch bedrijf, zal die avond een grote deal sluiten. Vlak na hun aankomst in een sjiek hotel, waar ook de beroemde popster Manson verblijft, raakt Melissa zoek. Na enkele omzwervingen wordt ze buitengesloten. Op een binnenplaatsje is ze vervolgens getuige van een moord. De huurmoordenaar ziet haar, waarne ze het op een lopen zet. Do Not Disturb is doorsneden van clichés over Amsterdam. Tevens is de film een knipoog naar voormalige films van regisseur Dick Maas, zoals De Lift en Amsterdamned, waarin vergelijkbare scènes zijn te ontdekken.

Credits

Regie Dick Maas
Scenario Dick Maas
Producent(en) Laurens Geels
Productiebedrijf
First Floor Features
Camera
Marc Felperlaan
Production Design
Kees Starink
Montage
Set geluid
Georges Bossaers
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland