Diva Fong Leng

Deborah Faraone Mennella Korte documentaire - 2019 - 52 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Fong Leng is als modeontwerpsters een icoon. Haar kleding is onderdeel van ons nationaal geheugen. Liefhebbers van mode en feestjes vochten in de jaren zeventig om kaartjes voor haar groots opgezette modeshows in onder meer de Beurs van Berlage en Carré. Nog niet eerder vertoonde beelden hiervan zijn in de documentaire Diva Fong Lengte zien. Fong Leng was en is nog steeds een voorbeeld van creativiteit en ambitie. In de film krijgen we een beeld van de Diva zelf; Eigenzinnig en anti-burgerlijk. Ook nu nog is ze een Diva.
We zien ook dat ze niet graag de touwtjes uit handen geeft, ze bemoeit zich volop tegen ‘haar’ film aan. Een film die de kracht van een vrouw laat zien, die tot hoge leeftijd aan het scheppen blijft. Diva Fong Leng is een intiem portret en ontdekkingsreis ineen.

Credits

Regie Deborah Faraone Mennella
Productiebedrijf Interakt Productions B.V.
Fever Film
Uitvoerend producent(en)
Camera
Maarten van Rossem
Jelte Maarten Boll
Jaap Veldhoen
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
KH Music
Omroep
Productieland(en)
Nederland