Dit terzijde

Jellie Dekker Korte documentaire - 2012 - 52 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Openhartig documentair portret van Annemarie Prins, een vrouw die op haar negenenzeventigste nog onverschrokken en met tomeloze energie werkt als eigenzinnig regisseur, schrijfster en actrice.

Schrijfster, regisseur en actrice Annemarie Prins (1932) maakte in haar carrière riskante keuzes. Ze koos thema’s 'uit haar eigen leven gegrepen' en die getuigden van maatschappelijke betrokkenheid. Sinds vier jaar werkt ze in Cambodja met lokale acteurs aan theaterstukken, gericht op verwerking van het Pol Pot-regime. Portret van een gedreven zoeker, met zowel documentaire als geacteerde fragmenten uit Prins’ eigen voorstellingen en teksten.

Credits

Scenario Jellie Dekker
Producent(en) Dick Lucas
Productiebedrijf
DATA Records
Camera
Daniël Gallenkamp
Montage
Geluidsnabewerking
Dick Lucas
Productieland(en)
Nederland