Dirty Window

Walter Stokman Korte documentaire - 2012 - 59 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dirty Window volgt het spoor terug naar het Hongarije van Betty Szabo, een prostituee die in februari 2009 op negentienjarige leeftijd op de Wallen werd vermoord.


In de nacht van 18 op 19 februari 2009 werd de negentienjarige prostituee Betty Szabo om het leven gebracht in haar peeskamertje op de Amsterdamse Wallen. De film volgt het spoor terug naar Betty’s geboorteplaats Nyíregyháza in Hongarije. Door getuigenissen van mensen die haar intiem hebben gekend, worden de contouren van haar bestaan langzaam maar zeker zichtbaar.
Het onderwerp van Dirty Window is nadrukkelijk níet de tot op heden onopgeloste moord. Regisseur Walter Stokman wilde weten wie Betty was, waar ze vandaan kwam, wat haar dromen waren. In de documentaire ontmoeten we onder anderen Betty’s vader, die gescheiden van haar moeder in barre omstandigheden leeft, haar muzieklerares en een vriendin die met haar op de Wallen werkte maar voor haar kinderen terugkeerde naar Nyíregyháza.


Credits

Scenario Walter Stokman
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Walter Stokman
Menno Boerema
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland