DICHT/VORM Klassiekers - Werkster

Lucette Braune Korte film - 2005 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar een gedicht van Gerrit Achterberg. Een werkster, van boven gezien als klein zwart silhouet, boent en veegt steeds veranderende gekleurde vlakken en lijnen. Na haar leven wacht de hemel.

Naar een gedicht van Gerrit Achterberg. Het kleine zwarte silhouet van de werkster, gezien van boven, loopt op knieën en voeten. Ze boent en schrobt en veegt, en zo klinkt het ook. Ondertussen declameert een stem: `Zij kent de onderkant/van kast en ledikant.' De werkster baant zich een weg door steeds veranderende, gekleurde vlakken en lijnen (nu eens Mondriaans, dan weer als computerpixels), maar kan rekenen op een plekje in de hemel.

Credits

Producent(en) Arnoud Rijken
Michiel Snijders
Jos-marien Jansen
Productiebedrijf il Luster B.V.
Sound Design
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland