DICHT/VORM Klassiekers - Regen

Michael Sewnarain Korte film - 2005 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar een gedicht van J.H. Leopold, maar zonder tekst. Een vastgelopen schilder ontdekt een nieuw kleurenspel in regendruppels op het raam. Met 2D-striptekeningen in een 3D-wereld, als een kijkdoos.

Naar een gedicht van J.H. Leopold. De camera vliegt door een driedimensionale wereld, waarin de objecten (huizen, bomen, mensen) plat zijn en getekend met dikke striplijnen. Het resultaat lijkt een enorme kijkdoos. We belanden in het huis van een schilder, die woedend worstelt met zijn schilderij. Totdat hij in de regendruppels op het raam een nieuw kleurenspel ontdekt. Zonder tekst, maar met een melancholiek muziekje.

Credits

Producent(en) Arnoud Rijken
Jos-marien Jansen
Michiel Snijders
Productiebedrijf il Luster B.V.
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland