DICHT/VORM Klassiekers - Poëzie is kinderspel

Bouwine Pool Korte film - 2005 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar een gedicht van Lucebert, dat is te lezen in handgeschreven letters op lijnen, die veranderen in kringelige banen en uiteindelijk zwart-witfiguurtjes: dieren, een hartje. Over ik en het heelal.

Naar een gedicht van Lucebert, over ik en het heelal. Niet voorgedragen, maar te lezen in handgeschreven letters, zwart op wit, verbonden door een inktlijn. De woorden veranderen in wild gekras, als ragebollen die over het papier dansen. Even wilde jazzmuziek ondersteunt de bewegingen. De bollen slaan tegen de wanden en laten vlekken en woorden achter. De lijnen worden kringelige banen en uiteindelijk figuurtjes: een hond, een kat, een hartje.

Credits

Producent(en) Arnoud Rijken
Michiel Snijders
Jos-marien Jansen
Productiebedrijf il Luster B.V.
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland