Dicht/Vorm klassiekers - Paradise Regained

Sander Alt Korte film - 2005 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar een gedicht van Hendrik Marsman. Computeranimatie vermengt bewerkte filmopnamen met driedimensionale geometrische constructies, als een dichter zijn fantasie laat voeden door een zonsopgang.

Naar een gedicht van Hendrik Marsman. Computeranimatie vermengt bewerkte filmopnamen met driedimensionale constructies, met dieren als papieren vouwobjecten en water als stromende blokken. Een dichter, alleen in de duinen, ziet vogels opvliegen en een rode zonsopgang. De beelden vinden, dichterlijk vertaald, hun weg naar zijn fantasie. En treffen daar een vrouw, die onder etherisch gezang haar geloken ogen ten hemel neigt.

Credits

Regie Sander Alt
Producent(en) Arnoud Rijken
Michiel Snijders
Jos-marien Jansen
Productiebedrijf il Luster B.V.
Camera
Montage
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland