DICHT/VORM Klassiekers - Egidiuslied

Martin-Jan van Santen Korte film - 2005 - 2 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar een gelijknamig anoniem gedicht uit 1461, waarin een vriend de gestorven Egidius mist. In een stijl geïnspireerd op oude schilderijen, houdt het hellevuur de vriend van zelfmoord af.

Naar een gelijknamig anoniem gedicht uit 1461. 'Egidius, waer bestu bleven?' klinkt in voice-over, als een jongeman zich wenend op Egidius' graf stort. Krakend craquelé ligt over het beeld, dat op oude schilderijen is geënt, terwijl Egidius' geest ten hemel stijgt vanuit zijn graf. Om bij hem te kunnen blijven, overweegt de jongeman op vele manieren zelfmoord. Maar telkens waarschuwt het hellevuur.

Credits

Producent(en) Arnoud Rijken
Jos-marien Jansen
Michiel Snijders
Productiebedrijf il Luster B.V.
Set geluid
Distributie
Productieland(en)
Nederland