Dicht/Vorm klassiekers; Aan Rika

Juan de Graaf Korte film - 2005 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar een gedicht van Piet Paaltjens. Een cartoonesk mannetje mist bijna zijn trein, vanwege een poster van een vrouw. Vervolgens lamenteert hij, in voice-over, zijn gemiste liefde.

Naar een gedicht van Piet Paaltjens. Een mannetje mist bijna zijn trein, afgeleid door een poster van een vrouw. Hij lamenteert daarna, in voice-over, zijn gemiste liefde. 'Geen enkel blij glimlachje liet ik meer, sinds ik u zag.' In een cartooneske stijl met rechte lijnen en veel schaduwen. Split-screens en wisselende beeldverhoudingen geven een dichterlijk ritme aan de korte ontmoeting, op weemoedige geluiden van treinen en voetstappen.

Credits

Producent(en) Arnoud Rijken
Michiel Snijders
Jos-marien Jansen
Productiebedrijf il Luster B.V.
Montage
Sound Design
Muziek
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland