Dichter draagt voor - De idioot in het bad

Shariff Nasr Korte film - 2013 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Visuele verbeelding van Vasalis' onsterfelijke gedicht De idioot in het bad, over een oude man die geniet van een van de weinige momenten waarop hij zichzelf kan zijn.

Visuele verbeelding van Vasalis' onsterfelijke gedicht De idioot in het bad. In een groenwitte omgeving zit een oude man in bad - een van de weinige momenten in zijn door anderen geregelde leven waarop hij zichzelf kan zijn. De camera streelt het gezicht van de man en de details in de lichte badkamer. Maar onvermijdelijk komt het moment waarop de kordate werkelijkheid zich aan hem opdringt - onder het toeziend oog van dichter en voordrager Ramsey Nasr.

Credits

Productiebedrijf
Stichting Dichter Draagt Voor
Uitvoerend producent(en)
Leander Huizinga
Camera
Production Design
Jan Willem van der Schoot
Rosie Stapel
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland