Depart at 22

Wiep Teeuwisse Korte film - 2015 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De vergankelijkheid van het menselijk lichaam en de angst daarvoor staan centraal in deze animatiefilm. De poëtische tekenstijl verdoezelt niet dat na je 22e levensjaar alles alleen maar minder wordt.

De vergankelijkheid van het menselijk lichaam en de angst daarvoor staan centraal in deze getekende animatiefilm. Na je 22e levensjaar wordt alles minder. Van haren die eerst maar blijven groeien, valt op een gegeven moment niets meer te knippen. En een eens strakke buik vervalt tot eindeloze, hangende rimpelingen. De poëtische tekenstijl en muziek verzachten de harde waarheid, maar verdoezelen deze niet.

Credits

Muziek
Animatie
Productieland(en)
Nederland