Dennis P.

Pieter Kuijpers Speelfilm - 2007 - 90 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Edo Brunner

Beste Actrice Nadja Hüpscher

Beste Mannelijke Bijrol Sjoerd Pleysier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Romantische komedie op basis van het waargebeurde verhaal van Dennis P. Voor zijn geliefde stal hij van zijn werkgever diamanten ter waarde van twintig miljoen euro.

Geromantiseerde reconstructie van het waargebeurde verhaal van Dennis P., de grootste diamantrover ooit in Nederland. Dennis (Edo Brunner) werkt bij een diamantgroothandel en woont nog bij zijn ouders in. Dan wordt hij verliefd op paaldanseres Tiffany (Nadja Hüpscher). Om indruk op haar te maken wil hij haar kostbare cadeaus geven en fêteren op dure reizen. Hij begint diamanten te stelen. Tiffany laat zich de belangstelling van haar rijke aanbidder graag aanleunen. Zijn liefde gaat zo ver dat hij haar droom wil verwezenlijken: een paardenranch in Mexico. Zijn plan om in één keer miljoenen aan diamanten te stelen is even eenvoudig als geniaal en effectief: hij neemt ze mee in de verpakkingsdoos van een magnetron. Dan volgt de verhuizing naar Mexico, waar hij er langzaam achterkomt dat de gevoelens die hij koestert voor zijn muze niet wederzijds zijn.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Anja Daelemans
Hans Schwarz
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Alfred Schaaf
Rikke Jelier
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland