Démontable

Douwe Dijkstra Korte film - 2014 - 12 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Douwe Dijkstra

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Terwijl een man een kop koffie drinkt, breekt de oorlog uit op zijn keukentafel. Experimentele film vol speelse visuals, die de absurde relatie toont tussen ons dagelijkse leven en het wereldnieuws.

Terwijl een man een kop koffie drinkt, breekt de oorlog uit op zijn keukentafel. Het kopje wordt een schietschijf en uit de grauwe asresten van een sigaret doemt een gewonde soldaat op. Helikopters rijten de krant aan flarden, een drone neemt een bord broccoli onder vuur. De experimentele film vol speelse visuals toont de absurde relatie tussen ons dagelijkse leven en het wereldnieuws.

Credits

Producent(en) Douwe Dijkstra
Productiebedrijf Douwe Dijkstra
Productieland(en)
Nederland