Deal With It

Shamira Raphaëla Korte documentaire - 2014 - 58 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Intiem familieportret waarin Shamira Raphaëla getuigt van haar gecompliceerde gevoelens voor haar criminele vader en broer. Over destructieve familiepatronen en onvoorwaardelijke liefde.

Het leven van Shamira Raphaëla staat in schril contrast met dat van haar vader en broer. Vader Pempy is drugshandelaar en al dertig jaar verslaafd aan heroïne en crack. Broer Andy dreigt diens voorbeeld te volgen. In dit intieme familieportret getuigt Raphaëla van haar dubbele gevoelens voor de mannen die hun uitzichtloze bestaan toch met veerkracht en humor vormgeven. Als het noodlot toeslaat blijkt dat ook Raphaëla zelf niet volledig heeft kunnen ontsnappen aan de vicieuze cirkel waarin haar familie gevangen zit.

Credits

Producent(en) Paul Beek
Productiebedrijf De Haaien
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland