De Zeven van Daran: De strijd om Pareo Rots

Lourens Blok Speelfilm - 2008 - 86 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Muziek Maarten Spruijt

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Lourens Blok

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De elfjarige blanke Jimmy woont met zijn moeder in een luxe huis in Afrika. Wanneer hij op de markt belandt, krijgt hij een opdracht die hem veel leert over het land en die bovendien levens redt.

De elfjarige Jimmy woont met zijn moeder in Afrika in een mooi huis met veel computergames, maar weinig menselijke aandacht. Als zijn moeder hem vergeet van school te halen, wandelt hij door de stad naar huis. Daar wordt hij door de streetwise Charita bestolen. Net als ze staan te ruziën ontdekken ze een wonderlijke witte giraffe die verkocht dreigt te worden aan de hoogste bieder. De giraffe, die blijkt te praten, smeekt Jimmy om hulp. Na hem te hebben bevrijd ontvangt Jimmy een geheimzinnige amulet én een volgende opdracht: Twee stammen staan op het punt oorlog te voeren om het stuk land Pareo Rock en dat moet Jimmy voorkomen. Samen met z'n nieuwe maatje begint Jimmy aan een bijzondere reis naar Pareo Rock. In droomsequenties geeft de giraffe hem raad. Onderweg leert Jimmy dat niet alle kinderen zo'n beschermd leven leiden. 'Krijg je geen zakgeld?', vraagt hij Charita. 'Het enige zakgeld dat ik krijg, komt uit de zakken van andere mensen.' Kleurrijke jeugdfilm met kinderen als helden. Vol met passende filmmuziek en bijzondere special effects.

Credits

Scenario Bart Juttmann
Producent(en) Felice Bakker
Rolf Visser
Productiebedrijf
AAA-Pictures
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Mixage
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland