De Zero Revolutie - Henk Peeters

Sherman De Jesus Korte documentaire - 2015 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de in 2013 overleden kunstenaar Henk Peeters, de onvermoeibare woordvoerder en organisator van de Nul-beweging uit de jaren zestig, die hij zijn leven lang trouw probeerde te blijven.

De in 2013 overleden beeldend kunstenaar Henk Peeters was de onvermoeibare organisator en woordvoerder van de 'anti-schilderkunstige' Nul-beweging - voor sommigen een exposeringsvehikel, voor anderen een manier om te schoppen tegen de conventies in de kunst. Bijna alle aanhangers, onder wie Armando en Jan Schoonhoven, namen in 1965 afstand van de beweging, met uitzondering van Peeters. De documentaire toont dat Peeters nog lang trouw probeerde te blijven aan de idealen, in zijn kunst en in zijn leven.

Credits

Scenario Sherman De Jesus
Antoon Melissen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Bert Oosterveld
Marc Felperlaan
Montage
Sound Design
Wim Post
Geluidsnabewerking
Wim Post
Robin Overeem
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland