De wolkenfabriek

Ineke Smits Televisiedrama - 1996 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dochter doorziet de sprookjeswereld die haar vader haar voorhoudt. Met Jack Wouterse als de fantasierijke vader, de man die wolken maakt.

Korte film over een fabrieksarbeider en zijn dochter Anna. De vader geeft hun armoedige leven wat kleur door sprookjes te vertellen waarin een prinses de hoofdrol speelt. Als op een dag de rondreizende prostituée Eef de fabriek weer aandoet, kijkt vader reikhalzend naar haar uit. Anna verliest alle vertrouwen in de sprookjeswereld van haar vader. Dat betekent het einde van haar kindertijd. Gebaseerd op de bundel Magonische verhalen van Arthus Japin. Met Jack Wouterse als de zorgzame en fantasierijke vader, de man die wolken maakt.

Credits

Scenario Arthur Japin
Producent(en) Cesar Messemaker
Productiebedrijf
Lumen Film
Camera
Edwin Verstegen
Production Design
Billy Leliveld
Montage
René Wiegmans
Set geluid
Wib Nelissen
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland