De witte paraplu

Heddy Honigmann, Noshka van der Lely Speelfilm - 1983 - 65 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Na de vredesdemonstratie van 1981 maken twee vrouwen zich zorgen over hun persoonlijke leven en de beangstigende ontwikkelingen in Europa.

Twee vrouwen zijn ontevreden over hun manier van leven en werken. Ook realiseren ze zich dat hun verzet tegen de beangstigende politiek en militaire ontwikkelingen in Europa op niets is uitgelopen. Op ogenschijnlijk verschillende manieren proberen ze hun verhouding met de buitenwereld te veranderen. Ze kijken naar fragmenten uit films van Resnais en Godard en willen zelfs een eigen film maken. Honigmann en Van der Lely tasten met deze film de grens van 'de vrouwenfilm' af.

Credits

Camera
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland