De wereldverbeteraar

René Seegers, Leon de Winter, Jean van de Velde Korte documentaire - 1981 - 54 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire waarin de regisseurs de Oostenrijkse toneelschrijver Thomas Bernard (1931-1989) proberen te ontmoeten, die een teruggetrokken leven leidt op een boerderij.

Documentair portret waarin de regisseurs van de Eerste Amsterdamse Filmassociatie, René Seegers, Leon de Winter en Jean Van de Velde, op zoek gaan naar de Oostenrijkse toneelschrijver Thomas Bernhard (1931-1989), die een teruggetrokken leven leidt op een boerderij. Behalve opnames van zijn woning, stadsshots van Salzburg en gesprekken met Bernhard én met mensen uit zijn omgeving, toont de film ook fragmenten uit de Duitstalige opvoering van Bernhards toneelstuk De Wereldverbeteraar.

Credits

Camera Sjoerd Jansen
Montage René Seegers
Set geluid
Productieland(en)
Nederland