De weg naar Cádiz

Jonathan Herzberg, Shariff Korver Speelfilm - 2009 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Twee ex-geliefden stappen in de auto voor een reis met onzekere bestemming. Opnieuw beginnen is moeilijker dan ze zouden willen.

Als Coen een villa erft in het Spaanse Cádiz besluit hij erheen te rijden om het huis te verkopen. De reis neemt een onverwachte wending wanneer zijn ex-geliefde Suzanne besluit met hem mee te gaan. Op de Franse wegen en in hotelletjes onderweg proberen ze uit te vinden wat deze hernieuwde kennismaking - die misschien niet zo spontaan is als het lijkt - voor hen kan betekenen. Ze weten zo veel van elkaar en toch blijven er zo veel vragen onbeantwoord. 'Heb jij nooit het gevoel dat je alles verkeerd hebt aangepakt?' 'Ben ik eigenlijk niet gewoon een saaie zak?' 'Waar word je gelukkig van?' Aarzelende momenten van hoop en verwachting worden al snel weer gesmoord in oude patronen. Het gezelschap van een lifter die wel snapt hoe het zit maakt het er niet beter op in deze emotionele roadmovie over vriendschap, liefde, wroeging en gemiste kansen, waarin de bestemming steeds onzekerder wordt. Bijzonder aan deze productie is dat makers allemaal beginnend kunstenaar of ondernemer zijn. Velen, waaronder de beide regisseurs, studeren nog aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Credits

Scenario Merel Barends
Producent(en) Edwin Goldman
Uitvoerend producent(en)
Guusje van Deuren
Nanneke Landman
Camera
Production Design
Kim Verduijn
Montage
Sound Design
Jasnai Jansen
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland