De wand

Marc Schmidt Korte documentaire - 2016 - 24 min.
Vanaf 9 jaar
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Lydia (15) heeft een zeldzame bloedziekte. De artsen doen een ultieme poging tot genezing met een beenmergtransplantatie. Deze spannende periode moet Lydia ondergaan achter een glazen wand.

'Ik heb mijn vader een knuffel gegeven en nu zit ik opgesloten in een kamertje van vier bij twee meter.' Lydia (15) moet een langdurige medische behandeling ondergaan, afgesloten achter een glazen wand. Om haar eenzaamheid te doorbreken, maakt ze een videodagboek. Zo laat deze jeugddocumentaire zien wat dit voor haar betekent. Haar angst voor de dood, maar ook de steun en warmte die ze krijgt. Weer thuis mag ze wegens besmettingsgevaar nog steeds niet naar school. Wanneer wordt de onzichtbare wand tussen Lydia en haar vriendinnen weggetrokken?


Credits

Scenario Marc Schmidt
Producent(en) Willemijn Cerutti
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland