De vogelvriend

Ingrid Kamerling Korte documentaire - 2016 - 22 min.
Vanaf 9 jaar
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De beste vriend van Dave (14) heet Tristan en dat is... een kerkuil. Deze intieme documentaire toont hoe Dave het overlijden van zijn oma verwerkt door roofvogels te trainen.

Intieme documentaire toont de unieke band tussen de 14-jarige Dave en zijn kerkuil Tristan. Dave deelt alles met zijn vogel. Tristan voelt hem beter aan dan wie dan ook. Het afgelopen jaar stond in het teken van het verlies van zijn oma. Om het verlies van zijn oma te verwerken en zijn angsten te overwinnen traint Dave met zeearend Juultje, die veel gevaarlijker is dan Tristan. Zal het Dave lukken om deze enge roofvogel te trainen?

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland