De Vliegenierster van Kazbek

Ineke Smits Speelfilm - 2010 - 104 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Discriminatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Fantasievolle en dromerige liefdegeschiedenis tegen de achtergrond van de waargebeurde 'Russenoorlog' van 1945, een bloedige opstand van een bataljon Georgische krijgsgevangenen tegen het Duitse leger op Texel.

Fantasievolle en dromerige liefdesgeschiedenis tegen de achtergrond van de waargebeurde 'Russenoorlog' van 1945, een bloedige opstand van een bataljon Georgische krijgsgevangenen tegen het Duitse leger op Texel. Marie is een meisje met een levendige fantasie uit een streng gelovig gezin. In het huis van haar ouders wordt een groep Georgiërs ingekwartierd. De vreemde cultuur van de jonge, temperamentvolle soldaten laat haar kennismaken met muziek en dans en de ware liefde, waardoor een verwijdering ontstaat tussen Marie en haar starre familie en klunzige verloofde. Als de Georgiërs een opstand voorbereiden kiest ze hun kant. Haar acties zorgen voor afkeuring en misprijzen bij de dorpsgemeenschap. Oorlogs- en verzetshandelingen blijven grotendeels buiten beeld, wat de impact alleen maar groter maakt. De film bevat onverwachte musicalelementen, zoals Marie die in zingen uitbarst als ze getuige is van een executie. De titel verwijst naar de film die de Georgiërs meesjouwen als herinnering aan hun land en die ze bij elke vertoning zelf nasynchroniseren.

Credits

Scenario Arthur Japin
Producent(en) Els Vandevorst
Productiebedrijf
Coproducent(en)
San Fu Maltha
Ellen De Waele
Denis Vaslin
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Katarina Türler, NCE
Menno Boerema
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Dan van Bever
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland