De vlieg

Hans Heijnen Korte film - 1985 - 20 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Komische korte horrorfilm waarin een fotograaf in zijn appartement belaagd wordt door een bijzonder irritante vlieg die zich maar niet wil laten doodmeppen.

Komische, Nederlandse horrorfilm waarin een fotograaf op een zonnige voorjaarsochtend in mei in zijn appartement belaagd wordt door een bijzonder irritante vlieg die zich niet wil laten doodmeppen. Of lijkt dit maar zo? Een korte film met een opvallend plot en dito camerawerk. Hans Heijnen studeerde met deze film af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. De vlieg werd in 1986 door de Avro uitgezonden en door diverse festivals geprogrammeerd.

Credits

Scenario Hans Heijnen
Producent(en) Hans Heijnen
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Ben Zijnen
Montage
Set geluid
Productieland(en)
Nederland