De verwording van Herman Dürer

René Seegers, Leon de Winter, Jean van de Velde Speelfilm - 1979 - 105 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm naar het gelijknamige boek van Leon de Winter, waarin hoofdpersoon Herman Dürer na een verblijf in een jeugdgevangenis naar het zuiden lift en strandt in München.

Eerste speelfilm van de Eerste Amsterdamse Filmassociatie, een productiemaatschappij die Van de Velde samen met René Seegers en Leon de Winter in 1980 oprichtte. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Leon de Winter. In de film is te zien hoe hoofdpersoon Herman Dürer tijdens zijn verblijf in een jeugdgevangenis geïnspireerd raakt door Eichendorffs boek Uit het leven van een nietsnut. Eenmaal vrijgekomen keert hij zich af van zijn bekrompen ouders, steelt geld en lift naar het zuiden. De reis strandt echter in München, waar de nietsnut wordt beroofd van al zijn idealen.

Credits

Productiebedrijf
Virginia Film
Camera
Sjoerd Jansen
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland