De verbouwing

Will Koopman Speelfilm - 2012 - 106 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Vrouwelijke Bijrol Nanette Drazic

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van het gelijknamige boek van thrillerschrijfster Saskia Noort, over een succesvol plastisch chirurge die naast huwelijksproblemen en verbouwingsellende ook nog te maken krijgt met een gevaarlijke, chantabele situatie.

Tessa, werkzaam als succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière gaat worden. Ze is als vrouw in elk opzicht geslaagd: slim, zakelijk, gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt, want Tessa is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt, haar echtgenoot zit mentaal in de put en kijkt dagelijks te diep in het glaasje. Bovendien dreigt de verbouwing van haar huis, onder toezicht van een nogal alternatieve aannemer, uit te lopen op een ramp. Wanhopig accepteert Tessa de helpende hand van een aantrekkelijke vriend uit het verleden, waarmee ze zich in een chantabele positie manoeuvreert. Verfilming van het gelijknamige boek van thrillerschrijfster Saskia Noort.

Credits

Scenario Lex Wertwijn
Producent(en) Gijs van de Westelaken
Productiebedrijf
Column Film
Grobbendonk Films
Mollywood
Skyline Entertainment
Talpa Fictie B.V.
Uitvoerend producent(en)
Sandra van der Oest
Addy Otto
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Galaxy Studios
Set geluid
Visual Effects
Klaas Rowaan
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland