De tranen van Castro

Merlijn Passier Korte documentaire - 1997 - 50 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Jaap van Donselaar

Beste Korte Documentaire Merlijn Passier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Deels geënsceneerde documentaire waarin de 52-jarige communist Theo van Hoesel - een gefingeerd personage - naar Cuba gaat om Fidel Castro te ontmoeten. Doel van zijn reis is om het zweet van de Cubaanse leider aan zijn verzameling lichaamsvocht toe te voegen.

Eindexamenfilm is een deels geënsceneerde documentaire waarin de 52-jarige communist Theo van Hoesel - een gefingeerd personage - naar Cuba gaat om Fidel Castro te ontmoeten. Doel van zijn reis is het zweet van de Cubaanse leider aan zijn verzameling lichaamsvocht toe te voegen. In 1997 bekroond met twee Gouden Kalveren, een voor Beste Korte Documentaire en een voor Beste Acteur (Jaap van Donselaar).

Credits

Scenario Merlijn Passier
Producent(en) Martin van der Putte
Productiebedrijf
Camera
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland