De terugkeercoach

Kees Vlaanderen Korte documentaire - 2012 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Beschouwende documentaire over zogenaamde terugkeerhuizen voor illegale gezinnen in Vlaanderen. De filmmaker volgt twee terugkeercoaches en enkele gezinnen die op het punt staan om uitgezet te worden.

Documentaire over zogenaamde terugkeerhuizen voor illegale gezinnen in Vlaanderen. Omdat deze huizen niet in gesloten centra maar in gewone dorpen staan, worden ze internationaal gezien als een voorbeeld van humaan terugkeerbeleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De regisseur volgt twee terugkeercoaches en enkele gezinnen die op het punt staan om uitgezet te worden. Voor het eerst gaf de Belgische overheid toestemming om deze procedure van zeer dichtbij te filmen.

Credits

Producent(en) Bert Janssens
Uitvoerend producent(en) Hasse van Nunen
Research
Josephine Krikke
Camera
Montage
Sound Design
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland