De sprong

Sylvia Stoetzer, Mirjam van Veelen Korte film - 2001 - 16 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimentele film op het ritme van een modern muziekstuk van de Chinees-Franse componist Chen Qigang die zijn compositie baseerde op een klassiek Chinees gedicht over verlangen en vergankelijkheid.

Deze experimentele film is gemonteerd op een modern muziekstuk van de Chinees-Franse componist Chen Qigang. Die baseerde zijn compositie op een klassiek Chinees gedicht over verlangen en vergankelijkheid. De hoofdpersoon ontworstelt zich met een sprong uit zijn beklemmende, door liefdesverdriet en eenzaamheid bepaalde gedachtegangen, voorgesteld als een huis met verschillend ingerichte kamers.

Credits

Productiebedrijf
Maatschap Stoetzer & van Veelen
Camera
Benito Strangio
Liu Hua Yi
Production Design
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland