De sekspolitie

Roy Dames Lange documentaire - 2012 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over het Haagse Opsporingsteam Mensenhandel. Hoe bestrijd je gedwongen prostitutie binnen een beleid vol tijdrovende, misbruikgevoelige regels en procedures?

Hoe bestrijd je gedwongen prostitutie binnen een beleid vol tijdrovende en misbruikgevoelige regels en procedures? Hoe ga je om met taalbarrières, cultuurverschillen en slachtoffers die zichzelf geen slachtoffers voelen? In deze documentaire wordt het Haagse Opsporingsteam Mensenhandel op de voet gevolgd. Het team ziet hoe mensenhandelaars gewelddadiger en professioneler worden en beseffen hoe belangrijk vertrouwelijk contact met de vrouwen is. Aangifte doen is voor slachtoffers immers niet zonder risico.

Credits

Regie Roy Dames
Scenario Roy Dames
Producent(en) Janneke Doolaard
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland