De punt

Hanro Smitsman Televisiedrama - 2009 - 81 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Telefilm over de tweede Molukse treinkaping in 1977. Dertig jaar na dato worden betrokkenen bijeengebracht voor een tv-programma over de eerste Nederlandse vrouwelijke terrorist, die omkwam bij de kaping.

In 1977 besluiten negen Molukse jongeren, na de treinkaping in Wijster, ook een trein te kapen. Noor, een jonge vrouw, is een van hen. Net als enkele medekapers en gegijzelden komt zij om bij de gewelddadige beëindiging van hun vrijheidsactie. In deze telefilm worden de gebeurtenissen gereconstrueerd. Daarbij worden betrokkenen dertig jaar later bijeen gebracht voor een tv-programma, waarin men Noor, de eerste Nederlandse vrouwelijke terrorist, een gezicht wil geven.

Credits

Scenario Carel Donck
Sylvia Pessireron
Producent(en) Emjay Rechsteiner
Jaap Dronkert