De Poolse droom

Karin Kooijman Korte documentaire - 2014 - 49 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Poolse twintigers Justyna, Paulina en Ilona zijn naar Nederland gekomen om hun dromen te verwezenlijken. Ze laten zien dat de uitspraak 'Poolse vrouwen zijn sterke vrouwen' niet uit de lucht gegrepen is.

Een baan, een huis, een partner vinden; je dromen najagen of parkeren. Het zijn belangrijke zaken waar veel twintigers mee te maken krijgen, en de huidige tijd maakt het allemaal niet makkelijker. Deze documentaire portretteert de uit Polen afkomstige Justyna, Paulina en Ilona. Ze laten zien dat de uitspraak 'Poolse vrouwen zijn sterke vrouwen' niet uit de lucht gegrepen is.

Credits

Scenario Karin Kooijman
Producent(en) Karin Kooijman
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Nanouk Wouters
Research
Karin Kooijman
Camera
Jasper van Leeningen
Montage
Efin de Landmeter
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Merel de Goede
Muziek
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland