De Oost

Jim Taihuttu Speelfilm - 2020 - 150 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in ‘De Oost’, en raakt in conflict met zijn geweten. Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Het is 1946 en de jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar de toenmalige kolonie Nederlands-Indië om orde op zaken te stellen. Als hij onder bevel van een charismatische legerkapitein de situatie echter volledig ziet escaleren, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager. De Oost is een indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Vanaf najaar 2020 kun je in de klas met De Oost aan de slag met speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Kijk voor meer informatie op ww.dewereldvandeoost.nl!

Bekijk de trailer.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Benoit Roland
Shanty Harmayn
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Wrong Men
Salto Films
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Omroep
Still fotografie
Milan van Dril
Productieland(en)
Nederland, Indonesië, België